«Хохлобыдлыки» вступились за Скачко

Пресс-служба председателя парламентского комитета по вопросам свободы слова и информации Николая Томенко обнародовала его заявление, в котором он защищает издательский дом «Телеграфъ» от давления со стороны Генпрокуратуры и Минюста:


«Наїзд» на Інформаційно-видавничу групу «ТелеграфЪ» є проявом безпрецедентного тиску на пресу з використанням найбрудніших позаправових засобів. Чотирнадцять судових позовів у семи різних регіонах України, які ідентичні за змістом та формою та спрямовані проти ІВГ «ТелеграфЪ», незважаючи на те, що оспорюваний інформаційний матеріал був опублікований в інтернет-виданні, що належить ДП «Версії», яка є самостійною юридичною особою, – яскраво свідчать, що йдеться про сплановану акцію знищення цілої низки ЗМІ.

Знаково, що ключовою вимогою, яку поставили перед судом позивачі – арешт рахунків та іншого майна ІВГ «ТелеграфЪ». Очевидно, що організатори чергового наступу на свободу слова ставлять собі за мету не відновлення своїх нібито порушених прав, а саме блокування нормальної роботи групи вітчизняних видань. За стилем це дуже нагадує нещодавні «наїзди» на «Українську правду» та «Україну Молоду».

Та ж обставина, що місцеві суди та виконавча служба слухняно виконують «замовлення» на знищення ІВГ «ТелеграфЪ», навіть всупереч рішенням Верховного Суду України та вищестоящих органів, говорить сама за себе. Вона підтверджує політичний, а не правовий характер подібних судових справ та дозволяє чітко ідентифікувати дійсних ініціаторів акції.

Я звернувся до Міністерства юстиції України та Генерального прокурора України з вимогою забезпечити законність при розгляді всіх справ проти ІВГ «ТелеграфЪ» та у ході виконання відповідних судових рішень».

Интересно, что главный редактор газеты «Киевский телеграфъ» (фактического ядра, вокруг которого строится издательский холдинг, возглавляемый депутатом Андреем Деркачом) Владимир Скачко постоянно обвиняет «Нашу Украину» в целом и Томенко в отдельности во всех смертных грехах. И если в его статьях последователи Виктора Ющенко называются всего лишь «нашистами» и «НУдистами», то в сообщениях Скачко на разнообразных Интернет-форумах они не именуются иначе как «хохлобыдлыки».


"ОБКОМ"

11 августа 2004. 13:25

Версия для печати  Версия для печати