26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

СНБО подготовил решение по информационной безопасности

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Совета национальной безопасности и обороны Украины, поступившем в «Обком».


Приводим текст данного сообщения полностью:

«Прес-служба Секретаря РНБО повідомляє про завершення роботи над рішенням РНБО та проектом Указу Президента України за наслідками розгляду питання про інформаційну безпеку України.

РНБО вважає це питання найбільш чутливим для системи національної безпеки і оборони України, та визначальним для забезпечення національного суверенітету. Політика держави, перш за все політичної системи влади, у цьому вразливому для національного інтересу сегменті українського розвитку має бути єдиною, цілеспрямованою і забезпечувати сучасний рівень свобод. Найперше – свободи слова. Вона повинна згуртовувати на спільних для нації і європейської спільноти стандартах громадян України, еліти, друзів України за її межами навколо захисту і просування українського інтересу у світі. Влада не може усуватись від відповідальності за інформаційну безпеку і передавати її в приватну ініціативу. Вона зобов’язана діяти таким чином, щоб, оберігаючи мотиваційний генератор демократії – свободу слова, було можливим забезпечити одночасно проведення саме державної політики, консолідації нації.

Разом з тим, як показала дискусія на засіданні РНБО, держава за всі часи незалежності реально так і не виробила комплексу національного, цивілізаційного законодавства зі створення системи інформаційної безпеки. Вона мала би унеможливити не тільки загрозливу інформаційну інтервенцію з боку інших держав, а й забезпечити широкі і демократичні умови для розвитку і підтримки саме національного виробника якісної і високозатребуваної суспільством інформаційної продукції. Цей сегмент законодавчого поля є досить рихлим, часто пролобійованим суб’єктами, зацікавленими в отриманні певних дивідендів. Це спричиняє незворотну шкоду національному інтересу.

РНБО констатувала, що держава значною мірою втратила контроль над інформаційною безпекою, неефективно проводить координуючу, регулюючу і економічну політику на ринку інформаційних послуг. Вона на мінімізованому рівні виступає замовником висвітлення своєї ж власної політики, і зменшила, на відміну від РФ, Білорусі та інших пострадянських країн інформаційні проекти, адресовані зовнішньому світові. Перш за все багаточисельним громадам друзів України, які готові лобіювати її інтереси в своїх урядах, а також нашим опонентам та конкурентам для перетворення їх в партнерів наших амбіцій..

РНБО також глибоко стурбована тим, що кількість національних власників телеканалів, друкованих ЗМІ, Інтернет-видань різко зменшується. Вони не витримують конкуренції з іноземними інвесторами. РНБО відзначила небезпеку масової прихованої експансії іноземних компаній на інформаційний ринок України. Це можна вважати надзвичайною проблемою для інформаційної безпеки України. Під контроль іноземних суб’єктів в найближчому часі може перейти більша частина провідних теле- і радіоканалів. В цьому контексті вкрай важливо сформувати політику уряду. Особливо в частині, яка стосується встановлення чітких «правил гри», швидкого створення суспільного телебачення поза контролем держави на базі національного телеканалу. У зв’язку з цим на засіданні РНБО лунали пропозиції про перегляд умов, які не відповідають сучасним вимогам ліцензованих національних інтересів.

Для РНБО принциповим є участь держави в політиці інформації шляхом формування не лише державного замовлення, але й більш активного проведення системи заходів із вдосконалення соціальної реклами, стимулювання виробництва українських телефільмів, анімації, підтримка українського книговидання, енергійне стимулювання різноманітних жанрів сучасної української культури. РНБО засвідчила, що в цьому секторі Україна не лише втратила пріоритети у власній державі, але і реально не впливає на практику майже повного заміщення національного продукту іноземним, який надто часто є надзвичайно низької художньої і моральної якості, що деформує моральні цінності нації.

РНБО в цілому ухвалила проект рішення підготовленого її Апаратом. Після тривалої дискусії Президент на його основі дав низку доручень як у сфері програмної політики держави, так і дій уряду щодо інформаційної безпеки. Найголовніше: держава має послідовно, і як одну з головних своїх місій в сфері політики інформації, довести до кожного громадянина об’єктивну, неупереджену інформацію. В основі цього лежить відповідальність політичної влади за розвиток свободи слова. При цьому всі зусилля і влади, і творчої еліти мають бути спрямовані на збереження та примноження історичних національних цінностей.

В проекті рішення головні акценти зроблені на наступному:

Кабінету Міністрів України разом із Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення розробити і затвердити у двомісячний строк комплекс заходів щодо державної підтримки створення та розповсюдження телевізійних і радіопрограм вітчизняного виробництва.

Секретареві Ради національної безпеки і оборони України організувати розробку і подання у шестимісячний строк на затвердження Президентові України проект Доктрини інформаційної безпеки України.

Кабінету Міністрів України розробити і внести у шестимісячний строк на розгляд Верховної Ради України проект Концепції національної інформаційної політики При цьому вона має ґрунтуватися на таких засадах: усі основні заходи інформаційної політики мають бути соціально орієнтованими, відкрито обговорюватися суспільством, а держава повинна враховувати громадську думку.

Кабінету Міністрів України здійснити у двомісячний строк комплекс заходів з вдосконалення організаційних механізмів державного управління в інформаційній сфері, чіткого визначення повноважень та організації ефективної взаємодії органів державної влади у забезпеченні національної безпеки в інформаційній сфері.

Кабінету Міністрів України вжити невідкладних заходів щодо поліпшення бюджетного фінансування державних телерадіокомпаній та інформаційних агентств, а також виробництва та поширення телевізійних та радіопрограм, виготовлених для державних потреб.

Кабінету Міністрів України розробити і затвердити у двомісячний строк Державну програму формування позитивного іміджу України.

Кабінету Міністрів України розробити і затвердити у двомісячний строк програму розширення вітчизняного мовлення на закордон іноземними мовами.

Кабінету Міністрів України разом із Службою безпеки України, Фондом державного майна України, Національною комісією з питань регулювання зв’язку України та Антимонопольним комітетом України здійснити комплекс заходів із забезпечення національної безпеки України в інформаційній сфері при підготовці до приватизації ВАТ «Укртелеком».

Кабінету Міністрів України розробити та затвердити у тримісячний строк комплекс заходів щодо розбудови загальнодержавної мережі оповіщення населення в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України.

Рекомендувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення вжити невідкладних заходів щодо удосконалення системи ліцензування телерадіомовників, зокрема у частині забезпечення національних інтересів в інформаційній сфері, покращення охоплення населення вітчизняним інформаційним продуктом та поліпшення якісного наповнення національного інформаційного простору».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

25 Марта 2008 14:30


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: